Resa med barn

Vi har alltid rest med våra barn. Deras första pass skapades när de var under en månad gamla. Äldsta sonen sov och jag var tvungen att hålla honom och försöka väcka honom eftersom vi hade stått i kö hur länge som helst, och nu var vi äntligen framme. Efter många försök blev det en bild med halvöppna ögon och mina händer syns, eftersom han inte kunde sitta själv. Det passfotot blev hur gulligt som helst.

Anledningen till att vi rest sedan barnen var små är främst för att vi har hälften av familjen på andra sidan Atlanten. Min mans sida av familjen, som bor i Kanada, ville ju lära känna våra små och därför passade vi på att ta långa somrar med föräldrapenning för att kunna resa långt bort och vara där länge.

De har aldrig gillat att åka bil.Efter en kvart börjar tjatet:  –När är vi framme? Hur långt är det kvar? Ja, ni känner ju säkert igen det där. Men, så fort vi gick på ett flygplan (och de kom upp i åldern då de kunde prata, ca 2 år) så har de förstått att nu ska vi sitta stilla länge och så ska vi sova på planet. Det har alltid gått väldigt bra.

Resa med små barn

När våra barn var mellan 1 och 2,5 reste vi inte så mycket med dem. Inte långresor i alla fall. Och speciellt inte när yngsta sonen var i den åldern, för han var och är fortfarande aktiv. När han blev drygt 3, så åkte vi över till Kanada igen och det gick fint. Dock hade vi en ryggsäck fylld med leksaker och pyssel, men det funkade för att han skulle vara nöjd tills det var dags att äta och sova.

5 tips på vad man ska packa i ryggsäcken

Mina bästa tips på pyssel för långresor på flygplan är:

  1. Böcker
  2. Klistermärken och papper att klistra dem på
  3. Målarbok och kritor
  4. En liten burk med lock och små saker man kan lägga i och plocka ur – kanske något man kan äta t ex russin, ärter eller salta pinnar? Detta beror så klart på ålder.
  5. Papper att rita på. Detta är alltid en utväg – som förälder kan man skriva bokstäver med barnet, rita labyrinter, hänga gubbe, rita och gissa vad det är, skriva en saga och rita till…ja bara fantasin sätter stopp.

Har ni fler idéer? Hör gärna av er så kanske det blir ett till inlägg med bra tips!

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: